Sporočilo

Sporočilo
 • EU Direktiva o zasebnosti in elektronskih komunikacijah

  Ta spletna stran uporablja piškotke za upravljanje avtentikacije, navigacijo in druge funkcije. Z uporabo te spletne strani se strinjate, da smemo namestiti takšne piškotke na vašo napravo.

  Oglejte si Direktivo o zasebnosti in elektronskih komunikacijah

Varovanje podatkov

Sledeča obvestila se nanašajo na spletno mesto www.jazvem.si.


JAZVEM je last družbe Valicon d.o.o.


VALICON je trženjsko svetovalna in raziskovalna družba, ki deluje na območju Jugovzhodne Evrope in ima v svojem delovanju desetletne izkušnje. Več podatkov o družbi Valicon najdete na spletnem mestu www.valicon.si.


Podjetje Valicon d.o.o., ki ima v lasti panel JAZVEM in ima izključno pravico do upravljanja z navedenim panelom, posluje v skladu z veljavno zakonodajo in pravili Republike Slovenije o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1-UPB1) – Uradni list RS, št. 94/2007 (v nadaljevanju: ZVOP-1), ravna pa se prav tako tudi po priporočilih mednarodnih organizacij, ki urejajo delovanje tržno raziskovalnih družb – ESOMAR in AAPOR.

V družbi Valicon vam zagotavljamo, da pridobljene podatke uporabljamo izključno v raziskovalne namene.

V družbi Valicon vam zagotavljamo, da vaše osebne podatke in vse ostale podatke zbrane v postopku registracije ščitimo pred razkritjem in posredovanjem tretjim osebam. Tudi podatkov, zbranih v okviru naših raziskav (npr. odgovori na anketna vprašanja, pripisi skupinskih diskusij ...), ne bomo posredovali na način, ki bi omogočal razkritje vaše identitete, razen v primeru, ko posameznik v to izrecno privoli.

Z vpisom v panel posameznik (v nadaljevanju: član) poda svoje soglasje, da za potrebe vodenja članstva in izvajanja tržnih in mnenjskih raziskav v panelu JAZVEM podjetja Valicon d.o.o. (v nadaljevanju: upravljavec osebnih podatkov) zbira naslednje podatke o posamezniku:

 • naslov elektronske pošte,
 • podatke, ki jih član kot odgovore poda na anketne vprašalnike,
 • podatki o številu anket, v katerih je sodeloval in ali gre za nagradne raziskave ali pa za raziskave, kjer ni možnost sodelovanja v nagradnem žrebanju,
 • podatki o podeljenih srečkah (identifikacijske številke),
 • podatki o sodelovanju v nagradni igri in nagrajencih in
 • davčna številka nagrajencev(v primeru, da ste nagrajeni z nagrado katere vrednost v enkratnem znesku presega 42€ oz. na letni ravni 80€).

Upravljavec osebnih podatkov lahko zgoraj navedene podatke obdeluje za namen trženjskih in mnenjskih raziskav, kot jih je član označil v postopku registracije (označevanje tipov raziskav, v katerih bi rad sodeloval – glej točko 3.1. dokumenta o pogojih in pravilih sodelovanja, ki se nahaja na spletni strani www.jazvem.si) in za izvedbo nagradne igre JAZVEM.

Član dovoljuje, da se smejo zgoraj navedeni podatki, če je to potrebno za zgoraj navedene namene, posredovati tudi tretjim osebam, vendar le po predhodnem soglasju člana. Član soglaša, da se v primeru, da je izžreban v nagradni igri, na spletni strani
www.jazvem.si objavijo naslednji njegovi podati: ime, priimek, naslov.

Član z vpisom tudi potrjuje, da je seznanjen s pravico do vpogleda, prepisa, kopiranja, dopolnitve, popravka, blokiranja in izbrisa osebnih podatkov, ki se nanašajo nanj, v skladu z določbami Zakona o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1).

 

Član dovoljuje, da se podatki zbrani v anketeah uporabljajo v namen izvajanja tržnih raziskav, profiliranja članov in analiziranja podatkov na sumarni ravni.

Član posreduje osebne podatke upravljavcu osebnih podatkov prostovoljno, podjetje Valicon d.o.o. pa se zavezuje, da pridobiva zgoraj naštete podatke le na podlagi posameznikovega prostovoljnega soglasja. V primeru, da posameznik ne poda soglasja za zbiranje osebnih podatkov, ne more postati član panela JAZVEM.

Vsi podatki in odgovori člana so zaupni. Vse pridobljene podatke obravnavamo anonimno. Rezultate raziskav prikazujemo združeno ter jih vežemo na posamezne skupine (npr. mladi, tri-članska gospodinjstva ...) in ne na posameznike.

Zagotavljamo vam, da vam ne bomo pošiljali nezaželene elektronske pošte (SPAM). Vaš elektronski naslov prav tako ne bomo posredovali tretjim osebam, razen če bi vi v to izrecno privolili.

V družbi Valicon vam zagotavljamo, da se NE ukvarjamo z neposrednim trženjem (npr. direktni marketing). K temu nas med drugim zavezujejo tudi zgoraj navedeni kodeksi. Družba Valicon se ukvarja izključno z raziskovalno in svetovalno dejavnostjo.

Sodelovanja v vseh oblikah tržnih in mnenjskih raziskav je prostovoljno, povabilo k sodelovanju v raziskavah pa temelji na vašem predhodnem dovoljenju. Prav tako imate pravico kadar koli izstopiti iz panela. Podrobnosti o tem lahko preberete v Pogojih in pravilih sodelovanja
v panelu na spletni strani www.jazvem.si.  

V družbi Valicon se trudimo po najboljših močeh, da v raziskavo ne bi vključili otrok mlajših od 15 let brez predhodnega soglasja njihovih staršev oziroma skrbnikov. Pri tem se ravnamo po kodeksu
COPPA (Children's Online Privacy Protection Act). Žal popolna identifikacija starosti na internetu ni mogoča, zato ne izključujemo možnosti napak, ki bi izhajale iz zgornjega naslova.


Pri izvedbi spletnih anket v družbi Valicon uporabljamo majhne tekstovne datoteke – piškotke (cookie). Tovrstne datoteke se hranijo na računalniku uporabnika interneta. Piškotke uporabljamo samo z namenom zagotavljanja kvalitete prikazovanja naših spletnih strani, za preverjanje veljavnosti izpolnjenega anketnega vprašalnika ter za preprečevanje podvajanja odgovorov istega respondenta. Vsak spletni pregledovalnik omogoča nastavitev obveščanja, kadar želi nekdo naložiti piškotek na vaš računalnik, prav tako vsi spletni pregledovalniki omogočajo izbris piškotkov oziroma imajo opcijo, ki preprečuje njihovo nalaganje. S piškotki ne pridobivamo nobenih dodatnih informacij iz vašega računalnika razen informacij navedenih v tem odstavku.


V družbi Valicon uporabljamo izključno lastne spletne strežnike, ki zagotavljajo varnostno zaščito po najnovejših standardih in merilih. Na ta način zagotavljamo varovanje od vas pridobljenih podatkov pred izgubo, spremembo ter napačno izrabo. Dostop do strežnikov in baz podatkov ima omejeno število pooblaščenih zaposlenih.

Izjava o varovanju podatkov

Za vse dodatne informacije ali pooblastila se obrnite na:
Valicon d.o.o.

Oddelek internetnih raziskav

Kopitarjeva 2
1000 Ljubljana
e-pošta: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript.
telefon: +386 (0)1 420 49 28
fax: +386 (0)1 420 49 60

 

Osebni profil

Hitra anketa

Kako pogosto kupujete CD plošče?